Verkstaden kollade min bil med en felkodsläsare

Kör mycket bil i jobbet varje vecka. Tror jag rullar 4500 mil per år. Bilen jag har är en BMW 120. I fredags började servicelampan lysa gult och då vet jag att det är dags att besöka en verkstad för att kolla upp vad som ska fixas.

I morse svängde jag förbi bilverkstaden för att se vad som är dags att serva på bilen. Verkstadskillen hade en felkodsläsare som han kopplade in i bilen. Det är riktigt smidigt att kolla status på bilar med dagens teknik. Felkodsläsaren är kopplad till en dator och så fort min bil var kopplad till felkodsläsaren dök det upp information på datorskärmen som var kopplad till läsaren. Felkodsläsaren informerade att det är dags för mig att byta olja, kolla status på bromsoken och att börjar bli dags att byta ut kamremmen i bilen.

Jag lämnade bilen på verkstaden och lånade en bil av dem som jag ska ha under dagen tills min bil är klar. Funderar på att skaffa en egen felkodsläsare till bilen. Ser att de finns att köpa på nätet. Fördelen är att man snabbt själv vet vad som behöver fixas och kanske kan köpa in reservdelar billigt. Sen tar man bara med sig reservdelarna till en verkstad när de ska monteras på bilen.

Min bil har ett par år på nacken så det är fortfarande möjligt att laga vissa bitar på egen hand. Jag har hört att folk som har en TESLA har det betydligt svårare att fixa sin bil på egen hand. Det är bara vissa verkstäder som tar emot TESLA och det är väldigt dyrt att lämna in en TESLA på service.

TESLA är en mycket dyr bil men jag tycker den är cool. När bilens system behöver uppgraderas kan du koppla upp bilen mot ett wifi-nätverk och ladda ned de senaste programuppdateringarna. TESLA har kommit långt när det gäller teknik för självkörande fordon och jag tror att de kommer leda utvecklingen framöver av förarlösa fordon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: x3p