En gasfjäder från Valeryd till min släpvagn

Äger lite skog söder om Borås. Det har blåst en del i helgen och jag behövde fälla en del träd för att röja upp. En björk hade fallit på grannens gräsmatta och han hörde av sig om detta till mig. Björken kapade jag upp med min motorsåg och sen klöv jag ned den i vedbitar. Björk funkar bra som ved till mitt hem, jag har öppen spis och eldar gärna när det är kallt ute.

Körde hem björkveden o lite annan ved som jag fällt. När jag parkerade släpvagnen hemma på gården var det något problem med handbromsen till släpvagnen. Jag har försökt klura ut vad det kan vara som behöver fixas men fick ta hjälp av grannen. Han kunde konstatera att jag behövde byta ut en gasfjäder. Jag har ingen koll på vilken gasfjäder man ska köpa så grannen fick rekommendera mig ett alternativ. Han tipsade mig att köpa en gasfjäder från Valeryd.

Ska köpa gasfjädern så snart jag får tid, men det är ingen stress då jag inte ska köra släpet någonstans just nu och den står säkert parkerad på en plan yta.

Det är mysigt att elda med ved. Ikväll blir det att grilla korv och bröd. Älskar att grilla korv i den öppna spisen hemma.

Jag la två färska bitar björk i frysen för att ha som täljmaterial. Du kanske undrar varför jag förvarar björk i frysen? Jag fryser in den för att hålla björken färsk och mjuk. Björk är ett relativt mjukt träslag och helt okej när man vill tälja skedar. Min favorit är al när det gäller trämaterial att tälja i. Jag har en vanlig morakniv jag täljer med samt en skedkniv för att gröpa ur träet. Det är inte svårt att tälja, det handlar bara om att testa ett par gånger och sen får du kläm på hur man gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: ute