Tog hjälp av Truckutbildarna

Hela mitt liv har jag arbetat inom maskineribygge. Jag började som 18-åring som lärling på ett företag som bygger maskindelar till Rolls Royce, där var jag i ca 15 år innan jag började på ett nytt arbete.

På det nya arbetet arbetade jag med att fixa hydrauliken på olika företag. Det mest minnesvärda arbetet där var när jag fixade hydrauliken på Kolorado på Liseberg. Efter ett antal år där (och flertalet mil på vägarna), bestämde jag mig för att ta ett jobb som innebar att jag får komma hem till min egna säng.

Det var därför som jag tog ett jobb som maskinbyggare igen. Tyvärr gick det företaget i konkurs och jag fick leta efter ett nytt arbete.

Vid den här tidpunkten i mitt liv hade jag redan fyllt 50 och kände att kroppen inte skulle klara av mycket mer maskinbygge.

Det var därför som jag gick till arbetsförmedlingen och frågade ifall de kunde komma med något tips på arbete. Det var då de föreslog att jag börjar köra truck, och föreslog att jag tar kontakt med Truckutbildarna för att få Truckkort.

Sagt och gjort tog jag kontakt med Truckutbildarna och fick börja där efter någon vecka. Själva utbildningen gick bra och jag kunde ta mitt truckkörkort utan problem.

Sedan dess har jag haft truckkörkort och arbetar på ett stort lager på ett lokalt företag.

Så även om man har fyllt 50 så kan man hitta nya vägar i arbetslivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: vbw