Att vara förälder till en 15-åring

Det mest fantastiska som hänt mig mitt liv är när jag blev förälder. När min son för första gången låg i min famn så var nog första gången jag kände riktig och äkta lycka. Flera gånger under hans uppväxt har jag blivit så stolt att jag till och med fäller en lite glädjetår. Det är helt fantastiskt att ha barn.

Men så kom han upp i åldern och han fyllde i somras 15 år. Körkortet för moped införskaffades omedelbart och vi åkte tillsammans till Göteborg för att köpa dröm-mopeden. Han var så nöjd och hänger allra mest i garaget just nu. Trimmad är den inte och lite halvdant går den, men snygg är den, säger han. Det viktigaste är väl att han är nöjd, tänker jag.

Med en krånglande moped

Men så en dag så började dagen med att jag fick ett samtal på jobbet. Sonen skulle ta moppen till skolan men hade helt plötsligt slutat fungera på halva vägen. Suckandes satte jag mig i bilen och plockade upp honom. Mopeden fick stå kvar till dess att jag hittat en mopedverkstad. Sagt och gjort tog jag kontakt med MC Team 1, en serviceverkstad med hög klass och fantastisk trevlig personal. Med lång erfarenhet tog dem hand om sonens moped och löst det som behövdes lösas, det var det enda jag ville – jag betalar vad som helst.

Sagt och gjort, jag betalade fakturan och så farligt var det faktiskt inte. En service som var enkel för Mc Team1s mopedverkstad men som hade tagit flera dagar för mig som inte är lika kunnig. Att dessutom känna att man lämnar bort den till goda händer gjorde allt mycket lättare. Jag är oavsett tacksam att mopeden rullar, min son är nöjd och därmed är jag nöjd helt enkelt.