Håll kärran ren med återkommande biltvätt

Nu är bilen riktigt smutsig. Brukar inte tvätta bilen speciellt ofta men nu är det dags att åka till en biltvätt och tvätta kärran. Nedan är tips hur jag brukar tvätta min bil.
1. Spola av hela bilen med en högtryckstvätt. Glöm inte att spola av tak, fälgar och fronten på bilen. När du spolat av bilen är det dags att spraya på avfettning över hela bilen. Undvik plastlister och fönster. Låt avfettningen verkar ett par minuter.
2. Spola bort avfettningen från bilen.
3. Dags att svabba av bilen med en tvättsvamp. Du kan köpa schamposvampar eller själv blanda bilschampo i en hink med vatten.
Svabba av hela bilen med svampen. På fronten av bilen brukar det fastna flugor och mygg som kan behöva lite extra gnuggande.
Glöm inte att doppa svampen i vatten för att få bort smuts som samlas i den. När tvättsvampen är för smutsig byter du ut den mot en ny svamp.

4. Spola av bilen noggrant.
5. Torka av vindrutetorkarna och backspeglarna med en trasa eller papper.
6. Putsa rutorna på bilen. Använd gärna fönsterputs och en trasa för invändig och utvändig rengöring av rutorna.
7. Applicera avfettning på bilens fälgar. Låt medlet verka cirka 5 minuter och spola därefter. Torka av fälgarna med en trasa eller papper, försök få bort så mycket smuts som du kan.

Om du inte är lika lat som jag bör du även rengöra bilen på insidan. Det räcker med en trasa, rengöringsmedel och en dammsugare. Fäll fram sätena så du kommer åt allt skräp som samlats under bilsätena. Bilmattorna brukar vara smidiga att tvätta av med en högtryckstvätt.

Det brukar ta cirka 30 minuter för mig att tvätta bilen. Nu på senare år har jag blivit mer miljömedveten och tvättar bilen oftare på miljövänliga biltvättar. Fördelen är att det blir mindre föroreningar i naturen.